Terapia cu ozon un remediu revolutionar pentru reintinerire

Diferenta esentiala a terapiei cu ozon pentru remedii si proceduri cosmetice consta in actiunea sa duala din exteriorul si interiorul organismului care conduce la normalizarea tropismului, oxigenarii, umectarii,protejarii si refacerii pielii. Ajuta la realizarea unei curatari eficiente, sanizari si tonicizari, si nu numai la realizarea unui efect cosmetic temporar.
Astfel, terapia cu ozon este un remediu revolutionar pentru reintinerire, ajutand la refacerea barierei,imunitatii, retinerii de apa, repararii si separarii pielii, si de asemenea ii imbunatateste structura.
Se retin in mod special si rezultatele rapide ale terapiei cu ozon observate la pacientii cu diagnosticul de“piele obosita”.

Beneficii ale apei ozonate



1. Detoxifiaza sangele
Apa ozonata acelereaza eliminarea deseurilor si a toxinelor metabolice si este recomandata inainte si dupa orice tratament, inclusiv terapia prin masaj, presopunctura, acupunctura, etc. De asemenea, elimina substantele chimice toxice si medicamentele reziduale din organism.

2. Trateaza infectiile cu ciuperci
Studiile arata ca apa care a fost ozonata pentru cel putin 10 minute este eficienta in tratarea infectiilor fungice, cum ar fi piciorul atletului, ciuperca unghiilor si altele.

3. Ucide bacteriile
Apa ozonata are proprietati antibacteriene. Este utila si pentru curatarea vaselor de uz casnic, pentru ca ucide bacteriile si alti agenti patogeni care cauzeaza boli.

4. Previne bolile cardiovasculare
Clatirea gurii cu apa ozonata, 5-10 min, distruge bacteriile din cavitatea orala si ajuta la vindecarea unor boli cum ar fi stomatita. Tot apa ozonata te ajuta sa previi si sa tratezi probleme precum respiratia urat mirositoare si gingivita, reducand astfel complicatiile cardiate care apar din cauza afectiunilor cavitatii orale. De asemenea, un nivel mai mare de oxigen in sange imbunatateste functia cardiovasculara.

5. Curata eficient pielea
Apa ozonata este un demachiant delicat, dar eficient pentru piele, si este utila mai ales in tratarea acneei, a punctelor negre si a cosurilor.

Apa Ozonata vindeca Helicobacter Pylori fara antibiotic
Auzim tot mai des de pozitivarea Helicobacter Pylori in analize. Auzim tot mai des despre efectele negative ale tratamentului cu antibiotic. Si acum aflam si vesti bune, despre apa ozonata care vindeca Helicobacter Pylori fara antibiotic.

Apa Ozonata minunata in tratamentele cavitatii bucale
Pe langa eficienta tratamentului in eradicarea Helicobacter Pylori, exista o sumedenie de alte afectiuni care se trateaza cu aceasta licoare. “Incepand cu afte, herpesuri, amigdalite, gingivite, faringite, toate acestea merg bine intr-un astfel de tratament”.

Apa Ozonata poate fi consumata a la longue, pentru ca nu are niciun fel de efect advers devenind cea mai pura apa, o pui la frigider si o consumi a doua zi. Se combina foarte bine cu alte modalitati de administrare a ozonului – injectii, insuflatii , sauna, tratament cosmetic.

Beneficiile apei ozonate
Acest tratament este eficient in combaterea infectiilor virale si bacteriene, a celor fungice, stimuleaza sistemul imunitar, reduce durerile, accelereaza eliminarea toxinelor.
Ozonoterapia este utilizata cu succes in dermatologie (herpes, acnee, eczeme, celulita), medicina interna (hepatita, boala Chron), neurologie (cefalee, depresie, boli neurovasculare), reumatologie si ortopedie (reumatism articular, hernie de disc, lombosciatica, dureri cervicale, patologie traumatica sportiva). In cazul tumorilor maligne, utilizarea ozonoterapiei pre si post chimioterapie imbunatateste efectul acesteia si reduce semnificativ efectele secundare ale acesteia.

Apa ozonata in cosmetica
Rezultate foarte bune in estomparea ridurilor s-au obtinut prin injectarea subcutanata a unei cantitati mici de amestec gazos de oxigen si ozon. De asemenea, prin practicarea bailor de ozon sau a injectiilor subcutanate combinate cu autohemoterapia duc la ameliorarea aspectului de coaja de portocala (celulita). De asemenea, ozonoterapia s-a dovedit utila si in tratamentul cicatricilor si acneei, in reducerea ectaziilor venoase de la nivelul gambelor si coapselor, in tratamentul infectiilor fungice ale pielii si unghiilor.

Ozonul este oxigenul cu cea mai mare putere de dezinfectare, in special in solutiile apoase.
Apa ozonata, agent sterilizator

- prin ozonarea apei, timp de 10-15 minute, aceasta va deveni pura prin distrugerea bacteriilor, virusilor, eliminarea clorurilor si a metalelor grele.

- prin spalarea carnii de pasare si de porc, precum si a legumelor si orezului inainte de gatire cu apa ozonata, se elimina resturile de pesticide si ingrasaminte chimice.

- prin spalaturi orale cu apa ozonificata timp de o saptamana este eliminata problema sangerarii gingiilor si halena.

- elimina matreata prin spalarea capului timp de 10 min si trateaza acneea.

- dieta cu apa ozonata ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in ficat si rinichi, regleaza secretia endocrina, asigura relaxarea completa a pielii, muschilor si a creierului, amelioreaza reumatismul, anemia, diabetul, racelile, migrenele, etc.

- pentru treburile casnice apa ozonata sterilizeaza si albeste lenjeria, elimina mirosul neplacut din frigider si din instalatia aerului conditionat.

Iata cat este de important sa ne ''imprietenim'' cu ozonul.

Utilizãri si actiuni ale apei ozonate.

- Îndepãrtarea pesticidelor de pe legume si fructe si distrugerea hormonilor din carne sau peste
- Distrugerea bacteriilor si cresterea perioadei de prospetime a alimentelor

- Sterilizarea veselei, tacâmurilor, recipientelor pentru pãstrarea laptelui.

Mecanismele actiunii terapeutice ale Ozonului
1. Actiune bactericida
2. Actiune viricida
3. Actiune fungicida
4. Actiune reparatorie sistemica asupra homeostaziei

Imbunatatirea proprietatilor sanguine de transport al oxigenului
Activarea sistemelor pro- si antioxidante
Imbunatatirea proprietatilor de micro- si macro- flux ale sangelui
Activarea homeostaziei
Stimularea hematopoiezei
Activarea metabolismului carbohidratilor, proteinelor, lipidelor (efectelor bioenergetice, biosintetice)
Activarea formarii de substante biologic active
Actiunea imunomodulatoare a ozonului ( imunostimulare la doze mici, imunosupresie la doze mari)
Efect analgezic
Actiunea de detoxifiere a ozonului.

Metode de administrare
1. Aplicatiile locale
irigatiile gazoase cu apa ozoatan
tratament de curatare prin comprese cu solutii ozonate
irigatii gazoase cu amestec de apa ozonata

Terapia cu ozon are o gama extreme de larga de actiune, produce actiune puternica bactericida, viricida, fungicida, imunomodulatoare, antihipoxica, de detoxifiere, este bine tolerate de pacienti sin u cauzeaza niciun effect secundar. Folosirea ozonului medical ajuta la reducerea timpului de tratament, a letalitatii si a gradului de disabilitate.

Datorita potentialului puternic oxido- reducator al ozonului, efectul patogenic al terapiei cu ozon se dezvolta prin mecanismul sau dublu de actiune:
Actiune locala datorita activitatii de dezinfectie fata de bacterii, virusuri si fungi Actiune sistemica metabolica care duce la reactivarea si refacerea homeostaziei oxigenului in organism


Domenii de aplicatie.

Abcese, infectiile ranilor, conditii septice, peritonita, leziunile de decubit, rani care se vindeca greu, ulcere trofice, ostomielita cronica, tromboflebita, tulburari arteriale ocluzive ale membrelor inferioare, piciorul diabetic, bolile distructiv- purulente ale plamanului si pleurei, artrita purulenta, artroza deformanta, interferentele cardio- chirugucale, tratamentul pre si postoperator
Medicina interna

Gastrita si gastroduodenita cronica, colita cronica, ulcerul peptic, hepatita cronica, ciroza hepatica, bronsita cronica, astmul bronsic, bolile reumatice, artrita si artroza, boala ischemica cardiaca, bolile alergice, diabetul zaharat
Urologie

Pielonefrita cronica, insuficienta renala acuta si cronica (nefrismul), cistita, nbolile transmisibile sexual, uretrita, prostatita
Neurologie

Atacul apoplectic ischemic, insuficienta cerebrovasculara, bolile sistemului nervos periferic, migrena, scleroza diseminata, neuropatiile compressive ischemice, osteocondroza spinala

Ostretica si Ginecologie

Bolile genitale inflamatorii la femei, vaginoza bacteriana, distrofia vulvara, gestoza, insuficienta feto- placentara, anemia de sarcina, avortul spontan si amenintarea de avort, prevenirea infectiei fetale intrauterine, complicatiile sarcinii associate cu obezitatea, infertilitatea.
Dermatologie

Furunculoza, piodermie, herpes, micoza, sclerodermia, psoriazisul, neurodermatita, eczema, dermatoza buloasa, acnea, alergodermia, agiita, lichenul plan, pemfigus etc.
Cosmetologie

Rash acneiform, celulita, lipodistrofia locala, alopecia, defectele vasculare, cicatricile cheloide si hipertrofice, schimbarile legate de varsta
Stomatologie

Leziunile facute de carii, dinti hipersensibili, sindromul dintilor fragili, leziunile peri- apicale, bolile gingivale si periodontale, alveolita postextractie, procedurile chirurgicale, peri- implant, leziunile tesuturilor moi, etc.
Oftalmologie

Blefarita, sindrom dureros, eversia pleoapei, glaucom, ischemia globului ocular, cataracta, keratita, conjunctivita, pemfigus, eroziunea corneei, ulcerele retinei, orjeletul, etc.
Contraindicatii

Infarctul miocardic acut, sangerari, hipertiroidism, tendinta la crampe, trombocitopenie, alergie la ozon, recadere la pancreatita cronica.

Apa Ozonata este foarte benefica atat pentru oamenii bolnavi cat si pentru oamenii sanatosi.


PROGRAMĂRILE SE VOR FACE NUMAI: TELEFONIC

Cabinetul si-a reluat activitatea PROGRAMĂRILE SE VOR FACE NUMAI: TELEFONIC

Vor exista mai multe modificări privind modul de viață cu care eram obișnuiți înainte de starea de urgență. Un aspect care va fi la fel e...